Edway
According to the resolution of the Cabinet of Ministers № 800 Taking into account the professional standards of teaching

Про інклюзивне навчання в закладах освіти

  • 21 June 2022, 12:11
  • Г. Петрученя
  • 3
None

Інклюзивне навчання базується на принципах недискримінації, врахування різноманітності людини, ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників і учасниць.  

Створення інклюзивного освітнього середовища одне із завдань розбудови сучасної вітчизняної школи, яке потребує від вчительства додаткових знань, умінь і практичних навичок роботи з учнями з особливими освітніми потребами. На підвищення кваліфікації педагогічних працівників з цих питань має бути присвячено не менш  10 % від загальної кількості академічних годин підвищення кваліфікації педагогічного працівника, які оплачуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. 

На платформі Edway представлені програми підвищення кваліфікації, які допоможуть користувачам і користувачкам набути або розвинути інклюзивну компетентність.

🔹 Інклюзія не ілюзія https://edway.in.ua/uk/mpk/369/detail/

🔹 Спеціальна та інклюзивна освіта в сучасній середній та вищій школі: моделі, інструменти, європейський досвід https://edway.in.ua/uk/mpk/356/detail/

🔹 Дисграфія. Усунення та профілактика дисграфічних помилок на письмі https://edway.in.ua/uk/mpk/346/detail/ 

🔹 Організація інклюзивного освітнього процесу «Inclusive Lab» https://edway.in.ua/uk/mpk/380/detail/

🔹 Інклюзивна освіта: досвід та перспектива https://edway.in.ua/uk/mpk/342/detail/

🔹 STEAM підхід в інклюзивному просторі https://edway.in.ua/uk/mpk/324/detail/

Запрошуємо!