Edway
According to the resolution of the Cabinet of Ministers № 800 Taking into account the professional standards of teaching

Підвищення кваліфікації на EdWay: у пошуках шляхів професійного зростання

  • 30 March 2023, 20:34
  • О. Дегтярьова
  • 395
None

Не секрет, що зміни в технологіях та підходах до освіти, а також вимоги до якості освітньої підготовки учнівства, поставили нові виклики до загальних і предметних компетентностей, рівня професійної майстерності учительства.

Покращення якості підвищення кваліфікації освітян залежить від багатьох факторів, як зовнішніх, так і внутрішніх, повʼязаних з готовністю педагога до професійного вдосконалення.

Команда Служби підтримки дослідила різні думки щодо умов ефективного підвищення професійної майстерності, що сприяють підвищенню професійної майстерності й охоче ділиться власними спостереженнями з вами.

1. Систематичність та безперервність підвищення кваліфікації. Педагоги, готуючись до навчальних занять та уроків, щоденно самовдосконалюються, знаходяться в постійному пошуку кращих методів і технологій навчання, що сприятимуть підвищенню кваліфікації. Отже, не варто чекати певного моменту, коли з'явиться можливість взяти участь в курсах чи семінарах, шукайте і знаходьте цікаві курси або програми вже зараз, плануйте власну траєкторію професійного розвитку!

2. Відповідність підвищення кваліфікації потребам сучасного освітнього середовища. Педагоги прагнуть знати не лише теоретичні аспекти своєї професії, але й хочуть вміти застосовувати їх у практичній діяльності, додавати мотивації учнівству через використання сучасних технологій навчання та новітніх підходів у викладацькій діяльності. Отже, шукайте таке, що додасть нового подиху у викладанні, не зраджуючи дієвим і ефективним методам, що виокремлюють саме вашу систему роботи!

3. Доступність та різноманітність видів і форм підвищення кваліфікації. Педагоги мають академічну свободу і право вільного вибору форми і виду підвищення кваліфікації, самостійно віддаючи перевагу тому суб’єкту підвищення кваліфікації, який задовольнить їх освітній запит з актуальної й затребуваної наразі теми. Отже, досліджуйте, які суб’єкти підвищення кваліфікації представлені на платформі і які напрями підвищення кваліфікації вони пропонують освітянській спільноті!

4. Високий рівень викладацької компетентності осіб, що реалізують програму підвищення кваліфікації. Чимало залежить від якості викладання й організації освітнього процесу, про це краще за всіх знають самі освітяни й освітянки. На платформі є можливість дізнатися про відгуки випускників й випускниць програм підвищення кваліфікації про якість викладання й ознайомитися з відгуками про опановані можливості підвищення кваліфікації. Під час вибору програми цікавтеся відгуками колег та підкріплюйте свій вибір на підставі думки колег щодо привабливості запропонованої програми!

5. Система оцінювання та відстеження результатів підвищення кваліфікації. За результатами підвищення кваліфікації педагоги мають відчувати професійне зростання, можуть оцінити власний прогрес та розширення знань в обраному напрямку, що відбивається у вдосконаленні власної професійної діяльності. Не менш важливим є і надання зворотного зв’язку від викладацького складу програми підвищення кваліфікації, можливість прояснювати незрозуміле, ставити відкриті запитання й отримувати на них відповіді. Аргументом є те, що в такий спосіб організована взаємодія між учасницьким колом і викладацьким складом є більш ефективною й більш сприяє професійному розвитку!

 

Запрошуємо до пошуку можливостей підвищення кваліфікації на EdWay!