Edway
Відповідно до постанови КМУ № 800 З урахуванням професійного стандарту за професією «Вчитель»

Підвищення кваліфікації на EdWay: корисні поради Служби підтримки

  • 22 Листопад 2022, 13:21
  • Л. Кубатко
  • 194
None

Незабаром розпочнеться формування орієнтовних планів підвищення кваліфікації педагогічних працівників на наступний календарний рік, отже саме зараз час обирати можливості!

Платформа «EdWay» - це унікальний майданчик для професійного розвитку освітян. Тут представлені різні суб’єкти підвищення кваліфікації, різновиди яких названі у постанові Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 800 - заклади освіти (їхні структурні підрозділи), наукові установу, інші юридичні чи фізичні особи, у тому числі фізичні особи — підприємці, що провадять освітню діяльність у сфері підвищення кваліфікації педагогічних та / або науково-педагогічних працівників. Надавачами освітніх послуг у сфері підвищення кваліфікації на платформі оприлюднюються різноманітні тематичні можливості — програми підвищення кваліфікації / стажування.

Як шукати можливості підвищення кваліфікації?

Перейдіть у верхньому меню платформи до розділу Пошук - пункт Можливості підвищення кваліфікації.

У блоці Уточніть свій пошук, задайте критерії для пошуку, наприклад:

  • напрям підвищення кваліфікації;

  • обсяг програми у годинах;

  • форма та / або вид підвищення кваліфікації; 

  • загальні компетентності, що плануєте “прокачати”;

  • зручний для навчання проміжок часу;

  • вартість навчання, яку готові інвестувати у свій професійний розвиток.

Натисніть кнопку Фільтрувати.

Ознайомтеся з програмами можливостей професійного розвитку, що відповідають Вашому запиту.

Якщо хочете задати інші критерії для пошуку, натисніть кнопку Скасувати пошук та розпочинайте пошук знову.

Якщо ж Ви знаєте назву програми підвищення кваліфікації й хотіли б ознайомитися саме з нею, Ви можете ввести на головній сторінці платформи у пошуковому рядку перші два слова із назви програми та натиснути кнопку пошук. Також рядок пошуку знаходиться праворуч вгорі сторінки з усіма можливостями підвищення кваліфікації.

Якщо Вас цікавлять програми певного суб’єкта підвищення кваліфікації, або Ви хотіли б познайомитися з усіма, хто представлені на платформі, відвідайте відповідну сторінку платформи (верхнє меню - розділ Пошук - Суб'єкти підвищення кваліфікації). На всіх сторінках розділу Пошук наявні фільтри, що дозволяють знайти на платформі саме те, що шукаєте, застосовуючи певні критерії. 

Якщо ж маєте бажання планувати професійний розвиток за календарем або дізнатися про наявність пропозицій від суб’єктів підвищення кваліфікації у певний проміжок часу, тоді скористайтеся Календарем можливостей, перехід до нього на головній сторінці платформи поруч із рядком пошуку можливостей, а також доступ до нього можливий з верхнього меню платформи - розділ Пошук - Календар можливостей.

Як подати заявку на навчання за обраною можливістю?

  • Якщо Ви хочете подати заявку на навчання, на описовій сторінці можливості, натискайте кнопку Подати заявку.

  • У віконці, що з'явиться, введіть необхідну інформацію і відправте заявку обраному Вами суб'єкту підвищення кваліфікації.

  • Зауважимо, що комунікація між замовниками і надавачами послуг наразі здійснюється поза межами платформи.

  • Інформація про подану заявку буде зберігатися в Кабінеті професійного зростання, у розділі Мої можливості, вкладка Подані заявки.

  • Після схвалення заявки суб'єктом підвищення кваліфікації інформація про неї автоматично переміститься до вкладки Підтверджені заявки. В іншому випадку — до вкладки Відхилені заявки.

  • Якщо ж Ви ще точно не визначилися, чи подавати заявку на навчання, або точно хотіли б включити цю програму до орієнтовного плану підвищення кваліфікації закладу освіти, де працюєте, й вподобали знайдену програму підвищення кваліфікації чи стажування, скористайтеся кнопкою До вподобань.

  • Так інформація про цю можливість підвищення кваліфікації з'явиться у вкладці Уподобання.

Як через платформу у закладі освіти можуть дізнатися про Ваші пропозиції до орієнтовного плану підвищення кваліфікації?

  • Особа, яка зареєструвалася на платформі і має активований обліковий запис, може встановити зв'язок із закладом освіти, де працює, заповнивши вкладку Я пед. працівник/-иця в Користувацькому профілі.

  • Після підтвердження адміністратором/-кою або модератором/-кою наявного зв'язку, вони можуть бачити інформацію про перебіг підвищення кваліфікації в Кабінеті професійного зростання цієї особи.

  • На вкладці Уподобання (сторінка Мої можливості) зберігаються усі можливості (програми підвищення кваліфікації або стажування), які вона вподобала на платформі й за якими хотіла б підвищити кваліфікацію. 

  • У такий спосіб працівники/-иці, відповідальні за моніторинг підвищення кваліфікації професійної спільноти закладу освіти, можуть використовувати наявний функціонал для аналізу потреб педагогічних працівниць і працівників під час формування орієнтовного плану.

Розповідайте колегам у своєму закладі освіти про EdWay та професійно зростайте разом з нами!

Більше покрокових алгоритмів у Довідковому центрі EdWay за покликанням https://edway.zendesk.com/hc/uk-ua.