Edway
Відповідно до постанови КМУ № 800 З урахуванням професійного стандарту за професією «Вчитель»

Відтепер зворотний зв’язок на EdWay ще якісніше

  • 13 Лютий 2023, 11:16
  • О. Дегтярьова
  • 626
None

У межах діяльності фокус-групи щодо рестайлінгу платформи та удосконалення наявного функціоналу нам вдалося провести глибинне дослідження та виявити нагальні потреби різних користувацьких груп. Деякі з них ми вже встигли реалізувати.

Загальною потребою освітянства, що  підвищує кваліфікацію на EdWay, і провайдерів освітніх послуг підвищення кваліфікації, представлених на платформі,  є отримання якісного зворотного зв’язку від випускників та випускниць реалізованих програм.

Для подальшого удосконалення можливостей підвищення кваліфікації і надання більш якісних освітніх послуг, субʼєкти підвищення кваліфікації хочуть більше знати про те, як оцінюють запропоновану ними програму підвищення кваліфікації особи, які її успішно завершили.

На думку замовників/-иць освітніх послуг при виборі програми для професійного зростання дуже корисно знати те, з яких критеріїв складається загальна оцінка привабливості певної можливості підвищення кваліфікації і як її оцінили ті колеги, хто вже її опанували. 

Для цього розроблено відповідний функціонал надання зворотного зв’язку за кількома критеріями, за якими розраховуватиметься загальна оцінка привабливості певної можливості підвищення кваліфікації. 

Таким чином під час першого перегляду документа про підвищення кваліфікації у Кабінеті професійного зростання після першого натискання кнопки Переглянути документ (розташована на картці МПК у вкладці Завершено) користувач/-ка залишають оцінки за 12 критеріями щодо завершеної програми та текстовий відгук.

 Відтепер вікно із зворотним зв’язком містить 12 полів з такими критеріями:

1.     Організація процесу

2.     Злагодженість комунікації

3.     Актуальність теми

4.     Відповідність профстандарту

5.     Змістовність програми

6.     Гнучкість навчання

7.     Відповідність змісту та обсягу

8.     Практико-орієнтованість

9.     Якість викладання

10.  Доступність матеріалів

11.  Якість матеріалів

12.  Оцінювання та рефлексія

За підсумками оцінок користувачів/-ок, які завершили програму, виводиться середня оцінка за кожним критерієм та середня оцінка привабливості програми як середнє арифметичне.

Оцінка привабливості обраховується як середнє арифметичне середніх оцінок за кожним критерієм і виводиться на картці можливості підвищення кваліфікації та на її описовій сторінці.

Отже, за усіма можливостями підвищення кваліфікації, що створюватимуться на платформі, зворотний зв’язок буде вже більш розлогим та якіснішим. А значить вибір для освітян і освітянок буде ґрунтовнішим, а послуги, що надаються суб’єктами підвищення кваліфікації ще якіснішими.

Разом до розвитку освіти в Україні! Залишайтесь з нами і запрошуйте колег на EdWay!