Edway
According to the resolution of the Cabinet of Ministers № 800 Taking into account the professional standards of teaching

Щодо статусу «Відповідає постанові 800»

  • 12 October 2022, 12:07
  • Л. Кубатко
  • 139
None

Шановні користувачі й користувачки!

Наразі на платформі для Вас уже створено майже 400 різноманітних можливостей для професійного розвитку (програми підвищення кваліфікації), на кожну другу з яких суб'єктом підвищення кваліфікації  подано запит щодо отримання статусу відповідності вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників».

Такий високий попит змусив нас переглянути механізм отримання цього статусу та за ініціативи Державної установи «Український інститут розвитку освіти» залучити до нього більш широке коло незалежних експертів, до складу якого входитимуть представники і представниці різних користувацьких груп.

Ця процедура має бути ще більш демократичною та якісною.

Але ж через воєнні події, що відбуваються в Україні з 24 лютого 2022 року, робота експертної групи, яка працює над удосконаленням функціоналу та розглядає можливість автоматизованої процедури, тимчасово припинена. Саме тому жодний із поданих запитів досі не розглядався. 

Раніше ми інформували всіх суб'єктів підвищення кваліфікації, що запити на отримання статусу будуть розглянуті після оновлення та модифікації механізму.

Зауважимо, що всі програми підвищення кваліфікації, розміщені на платформі, містять усю необхідну інформацію згідно з вимогами постанови та можуть бути визнані як результат підвищення кваліфікації відповідно до чинного законодавства України у сфері освіти.

Зі своєї сторони радимо пройти безкоштовний курс «Підвищення кваліфікації педагогічних працівників: нові вимоги і можливості» за покликанням https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+PPK101+2020_T1/about для того, щоб відстоювати свою академічну свободу у сфері підвищення кваліфікації та добре розумітися в нормативно-правовій базі з цього питання.

Сподіваємося, що цей курс озброїть кожного і кожну необхідними знаннями про права та обов'язки щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Також він стане в нагоді керівникам/-ицям закладам освіти та їх заступникам/-ицям, головам та секретарям педагогічних рад, суб’єктам підвищення кваліфікації, співробіникам/-ицям органів управління освітою та інших установ освіти.

Слідкуйте за новинною стрічкою платформи та спостерігайте за оновленнями.