Edway
According to the resolution of the Cabinet of Ministers № 800 Taking into account the professional standards of teaching

Проведено практикум для практичних психологів «Використання метафоричних асоціативних карт у роботі практичного психолога»

Get back
  • Oct. 23, 2022
  • 133
Проведено практикум для практичних психологів «Використання метафоричних асоціативних карт у роботі практичного психолога»

23 вересня 2022 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради на базі Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради проведено практикум для практичних психологів закладів і установ освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Латенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад «Використання метафоричних асоціативних карт у роботі практичного психолога».

Практичні психологи отримали досвід роботи з метафоричними асоціативними картами в індивідуальній та груповій роботі з дітьми, підлітками та дорослими. Психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна Аколович ознайомила учасників з правилами роботи з картами метафоричних асоціативних карт, видами МАК, особливостями використання цього інструменту з різними запитами.

Актуальним завданням в психологічній науці стає обґрунтування методів і розробка методик, які б давали швидкі позитивні результати, дозволяли б нейтралізувати хронічні несприятливі емоційні стани людини і перетворювати їх у позитивні. Необхідне проведення їх апробації та використання в практичній психологічній роботі з клієнтами, які перебувають у складних життєвих ситуаціях, працюють в умовах хронічного стресу, мають посттравматичні стресові розлади та інші.

Метафоричні асоціативні карти (МАК) – спеціальні картинки у формі карт, які використовуються як засіб консультування (коучинг, особистісне зростання, робота з персональним брендом), психотерапії, покращення спілкування, а також як засіб освіти й соціальних інтерактивних ігор.

У ході заходу практичним психологам було презентовано вправи: «Мої інструменти у роботі з дорослим», «Якості вашого партнера», «Робота з негативним досвідом», «Що транслює нам світ навколо», «Знаходимо внутрішні переконання» тощо.

Після завершення виконання програми підвищення кваліфікації учасники, які пройшли вихідне діагностування та взяли участь у практичній частині практикуму отримують документ, перевірити який можна на сайті Гадяцького ЦПРПП https://sites.google.com/view/hadiach-cprpp

(розділ меню «Підвищення кваліфікації педагогічних працівників» – «Підвищення кваліфікації у ЦПРПП») – сертифікат учасника семінару, що відповідає вимогам чинного законодавства.