Edway
Відповідно до постанови КМУ № 800 З урахуванням професійного стандарту за професією «Вчитель»

Інтерактивні лазерні тири

Підвищення кваліфікації педагогічних працівників, удосконалення їхніх професійних компетентностей, актуалізація й поглиблення знань та вмінь, розвиток творчого мислення, формування сучасних підходів до професійної діяльності; орієнтація на глибокий аналіз і узагальнення практики; опанування та впровадження в освітній процес новітніх досягнень науки й технологій, перспективного педагогічного досвіду; використання сучасних технічних засобів навчання.

Інтерактивні лазерні тири

Суб’єкт підвищення кваліфікації:

ЦЕНТР РОЗВИТКУ ДІТЕЙ ТА БАТЬКІВ "РОЗУМНИКИ"

Розробники / розробниці програми:

Даниліна Тетяна Володимирівна, викладач (методи навчання), ТОВ "ЦЕНТР РОЗВИТКУ ДІТЕЙ ТА БАТЬКІВ "РОЗУМНИКИ"

Напрями підвищення кваліфікації:

  • використання інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в освітньому процесі, включаючи електронне навчання, інформаційну та кібернетичну безпеку
  • розвиток професійних компетентностей (знання навчального предмета, фахових методик, технологій)
  • цифрова компетентність

Форма підвищення кваліфікації:

  • дистанційна

Види підвищення кваліфікації:

  • курси (навчання за програмами підвищення кваліфікації)

Цільові авдиторії:

  • Викладач
  • Вчитель
  • Інструктор

Перелік загальних компетентностей:

  • Інноваційна компетентність
  • Інформаційно-комунікаційна компетентність
  • Компетентності у галузі техніки і технологій
  • Навчання впродовж життя
  • Цифрова компетентність, інформаційно-комунікативні та цифрові технології в освітньому процесі, включаючи електронне навчання, інформаційну та кібернетичну безпеку

Перелік професійних компетентностей:

  • Інше: Інше

Модуль І. Обладнання у складі інтерактивних лазерних тирів.


 

Тема 1. Інтерактивні лазерні тири: призначення, можливості.

Зміст навчання. Інтерактивні лазерні тири – це комплекс обладнання та програмного забезпечення, за допомогою якого можна формувати навички прицільної стрільби. Перелік прийомів та технік, які можна відпрацювати в інтерактивному лазерному тирі.


 

Тема 2. Обладнання у складі інтерактивних лазерних тирів.

Зміст навчання. Склад обладнання інтерактивного лазерного тиру та його призначення. Відмінності, які можуть зустрічатись в обладнанні різних тирів та в макетах стрілецької зброї. Принцип роботи інтерактивних лазерних тирів.


 

Модуль ІІ. Програмне забезпечення інтерактивних лазерних тирів.


 

Тема 1. Налаштування інтерактивного лазерного тиру.

Зміст навчання. Програмне забезпечення інтерактивного лазерного тиру на прикладі програми «Захисник Вітчизни», обмеження та особливості встановлення і використання. Налаштування лазерного тиру: калібрування, пристрілка, параметри виявлення пострілів, налаштування робочого місця стрільця. 


 

Тема 2. Набір готових вправ та конструктор стрілецьких вправ в програмі «Захисник Вітчизни».

Зміст навчання. Можливості та функції програми «Захисник Вітчизни» для інтерактивного лазерного тиру. Каталог вправ, налаштування готової вправи: вибір типу зброї та кількості боєприпасів, зміна погодних умов та освітленості, встановлення кількості вогневих рубежів та обмеження часу на виконання вправи. Використання конструктора вправ для редагування готових вправ та для створення нових вправ на основі існуючих. Використання конструктора вправ для створення нових вправ з нуля: вибір сцени, мішені, налаштування текстури, типу та параметрів мішені, встановлення параметру дальності до цілі, можливість увімкнути лінії дальності та відображення зон стрільби, додавання потрібної кількості мішеней та розміщення їх на сцені стрілецької вправи.


 

Тема 3. Виконання стрілецьких вправ в інтерактивному лазерному тирі, перегляд та збереження результатів.

Зміст навчання. Завантаження списків стрільців. Виконання стрілецьких вправ та перегляд детальних результатів стрільби. Збереження результатів виконання вправи. 


 

Підвищення кваліфікації педагогічних працівників, отримання знань по використанню сучасних технічних засобів навчання.

Інтерактивний лазерний тир – це сучасне рішення для навчання та тренування стрільби зі стрілецької зброї та гранатометів. 

Лазерні тири є більш безпечними, не потребують додаткового приміщення та витратних матеріалів, але дозволяють успішно формувати навички володіння зброєю. Програмне забезпечення тирів містить набір вправ для базової вогневої підготовки, а також дозволяє створювати власні вправи за допомогою простого конструктора.

 

Пройшовши курс, ви дізнаєтесь про: 

-обладнання у складі інтерактивних лазерних тирів та принципи його роботи

-основні параметри налаштування інтерактивного лазерного тиру

-використання спеціалізованого програмного забезпечення для роботи із лазерними тирами на прикладі програми "Захисник Вітчизни"

 

Курс складається з відеолекцій та тестів для перевірки знань. Сертифікат про підвищення кваліфікації встановленого зразка можна отримати за умови вивчення всіх матеріалів, передбачених програмою курсу, та успішного складання тестів.