Edway
Відповідно до постанови КМУ № 800 З урахуванням професійного стандарту за професією «Вчитель»

ЗАПИТУВАЛИ - ВІДПОВІДАЄМО

  • 30 Червень 2021, 10:00
  • О. Дегтярьова
  • 24
None

До Служби підтримки EdWay, яку поки що реалізує команда EdCamp Ukraine, надходить чимало запитань щодо використання платформи. 

Тому ми публікуємо серію дописів, у яких збираємо найчастіші запитання та відповідаємо на них на широкий загал. 

Отже, продовжуємо знайомство з Національною платформою можливостей професійного розвитку педагогічних працівників «EdWay» у цій рубриці 😉 

⚡️Як записатися на навчання за обраною можливістю підвищення кваліфікації ❓

Для цього потрібно зробити лише 5 простих кроків:

Крок 1. Перейдіть за покликанням www.edway.in.ua 

Крок 2. Ознайомтеся з Політикою приватності та Умовами використання платформи (розділ верхнього меню Про платформу або через нижню панель головної сторінки).

Крок 3. Зареєструйтеся на платформі. 

Крок 4. Активуйте обліковий запис. Для цього перейдіть за покликанням у листі, який буде надісланий на електронну пошту, зазначену під час реєстрації (про всяк випадок переглядайте папку зі спамом).

Крок 5. Авторизуйтеся на платформі (увійдіть у свій обліковий запис за допомогою кнопки «Увійти») та шукайте для себе можливості професійного розвитку. Коли Ви знайдете бажану програму і будете готові записатися, шукайте кнопку «Подати заявку». Заповнюйте необхідні поля форми та відправляйте заявку. Чекайте на лист або телефонний дзвінок від обраного суб’єкта підвищення кваліфікації.

⚡️Чи можна ще подати заявку для створення кабінету суб'єкта  підвищення кваліфікації на EdWay ❓

Безумовно ТАК! Але тепер окрему заявку подавати не треба, адже з 1 червня 2021 року платформа вже відкрита для всіх охочих.

Для того, щоб стати суб'єктом підвищення кваліфікації на платформі, його керівникові потрібно зробити тільки 3 важливі кроки:

☑ зареєструватися на платформі;

☑ активувати обліковий запис;

☑ створити кабінет суб'єкта підвищення кваліфікації та активувати його.

Усі подробиці Ви зможете знайти у Довідковому центрі EdWay https://edway.zendesk.com/hc/uk-ua 

⚡️Як виправити назву закладу освіти на платформі ❓

Для зручності закладам освіти попередньо були створені кабінети з відомостями, які містяться у вигляді відкритих даних, зокрема на інформаційному ресурсі Єдина державна електронна база з питань  освіти  https://info.edbo.gov.ua/. Уже зараз керівниці/-ки закладів освіти можуть активувати кабінети, в яких адміністратор/-ка зможуть:

☑ вносити зміни, у тому числі змінювати назву закладу освіти відповідно до змін у статуті,

☑ доповнювати описову сторінку необхідною інформацією, створювати галерею, додавати покликання на відеопрезентацію закладу, соціальні мережі,

☑ призначати модераторів закладу освіти, підтверджувати або розривати зв’язок з педагогічними працівниками/-цями, які у своєму профілі зазначили місцем роботи цей заклад освіти, тобто створювати педагогічну спільноту закладу на EdWay — вільному просторі для професійного зростання.

⚡️Як створити можливість підвищення кваліфікації ❓

Створювати можливості підвищення кваліфікації і оприлюднювати їх на платформі можуть авторизовані користувачки й користувачі, у яких є вже активований кабінет суб'єкта підвищення кваліфікації.

Створювати можливості підвищення кваліфікації можуть адміністратори/-ки та модератори/-ки.

Для цього на описовій сторінці кабінету суб'єкта підвищення кваліфікації натисніть кнопку «Створити можливість».

Після цього з'явиться форма, яка складатиметься з двох сторінок: перша містить лише обов’язкові для заповнення поля, на другій сторінці є додаткові поля, у яких Ви можете внести розширену інформацію про запропоновану програму. 

⚡️Як приєднати осіб до викладацького складу суб'єкта підвищення кваліфікації ❓

Викладацький склад — це особи, які виконують програми підвищення кваліфікації. Вони мають бути авторизованими користувачами/-ками платформи. 

Додати осіб, які входять до викладацького складу суб'єкта підвищення кваліфікації, можна тільки після активації кабінету. 

Для цього необхідно увійти до режиму редагування описаної сторінки (натисніть на кнопку «Редагувати»).

У формі редагування суб'єкта підвищення кваліфікації у поле «Викладацький склад» уведіть електронну адресу зареєстрованого користувача/-ки, який/-ка буде викладати програми підвищення кваліфікації.

Осіб, які вже приєднані до викладацького складу, можна призначати виконавцями можливостей підвищення кваліфікації.

Дізнавайтеся про EdWay більше у Довідковому центрі EdWay за покликанням https://edway.zendesk.com/hc/uk-ua

👉 Маєте інші запитання? Пишіть нам на електронну скриньку support@edway.in.ua

З Вами на зв'язку! 🙌