Edway
Відповідно до постанови КМУ № 800 З урахуванням професійного стандарту за професією «Вчитель»

Враження від сесії на mini-EdCamp: користувачі і користувачки про платформу EdWay та її корисність

  • 09 Червень 2023, 21:57
  • Д. Дегтярьов
  • 519
None

Нині у світі стрімко змінюється освіта і підходи до професійного розвитку освітян/-ок, а тому важливо знайти ефективні інструменти, які сприяють підвищенню кваліфікації педагогічних працівників/-иць.  У межах регіональних mini-EdCamp було заплановано 15 сесій про платформу EdWay — «Edway: де і як шукати можливості підвищення кваліфікації», уже на сьогодні проведено 14.  

Під час сесії були розглянуті такі питання:

  1. Принципи функціонування платформи

  2. Можливості для педагогічних працівників/-иць, а саме:

  • індивідуальний план;

  • консультації;

  • пропозиції закладам освіти;

  • реєстрація на можливості підвищення кваліфікації (ПК);

  • документи про ПК;

  • стати суб’єктом ПК.

  1. Статус педагогічного працівника/-иці

Ми раді поділитися з вами враженнями та відгуками учасників/-иць захопливої сесії на mini-EdCamp, присвяченої платформі EdWay. Ця сесія стала справжнім об’єднанням освітян, які бажали побачити більше переваг та можливостей використання EdWay для свого професійного розвитку.

Ось деякі з них:

  • «Отримала покрокову інструкцію, де знайти платформу Edway, як зареєструватися, як зареєструвати свій заклад, як спланувати власний календар підвищення кваліфікації на основі календаря Edway».

  • «Постійно потрібно крокувати в ногу з часом. Самоосвіта та курси підвищення кваліфікації сприяють професійному зростанню. Серед можливостей, пропонованих платформою Edway, великий спектр курсів, з допомогою яких можна підвищити професійний рівень і які можна застосувати в щоденній практиці».

  • «...отримала корисну інформацію про можливості для професійного зростання разом з національною платформою EdWay. Отже: 1. На платформі є: багатокритеріальний пошук, зворотний зв’язок, власний кабінет, комунікація, підтримка, онлайн-курси. 2. Ця платформа доступна й корисна для педагогічних працівників, закладів освіти, центрів професійного розвитку тощо. 3. На сьогодні до платформи приєдналися 176 суб'єктів підвищення кваліфікації. 4. Платформа пропонує безліч можливостей підвищення кваліфікації».

  • «... пояснили тим, хто тільки долучилися, як можна знайти курси, показали можливості «Календаря» програми — дуже крута можливість запланувати собі на рік саме те, що хотілося б вивчити. Я цією функцією не користувалася, але це дуже круто! …Класно було проведено рефлексію — за допомогою Kahoot. Я отримала сертифікат, що дає можливість пройти курси моєму закладу. Дуже цінно!»

  • «...Цікаво було дізнатися, що це молода платформа, адже днем їхнього народження вважають 1 червня 2021 року, а базовий функціонал запущений лише 01 травня 2022, однак розвивається вона шаленими темпами і наразі триває розробка розширеного функціоналу. Платформа має багато переваг для підвищення кваліфікації, є зручною у використанні; це своєрідний архів усіх документів — надійне сховище програм і документів про результати підвищення кваліфікації; пошук і вибір можливостей професійного розвитку».

  • «На сесії експерт ділилась можливостями підвищенням кваліфікації на цій платформі. На платформі можна легко та зручно зареєструватись — і у твоєму особистому кабінеті будуть зберігатись сертифікати з пройдених курсів. Також платформа Едвей має Кведи. Користувачами можуть бути усі зареєстровані особи. Наприкінці сесії учасники пройшли опитування через ресурс «Kahoot». Три учасники, які відповіли правильно та швидко на запитання, отримали чудові призи — сертифікати. Я теж користуюсь цією платформою. Виступ експертки був цікавим, доступним та лаконічним. Щиро дякую!!! Усе було на високому рівні. Ви МОЛОДЦІ».

 

Платформу розробляє та обслуговує громадська організація EdCamp Ukraine та Прозорі рішення за підтримки Save the Children in Ukraine та Education Cannot Wait #ECW, а також за участі інституційних партнерів — державної установи Український інститут розвитку освіти, Державної служби якості освіти України, Освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, Державної наукової установи «Інститут освітньої аналітики».

Усі ці враження та відгуки підтверджують, що EdWay є незамінним інструментом для освітян/-ок, допомагаючи їм активно працювати над власним розвитком та забезпечувати високу якість навчання. Заохочуючи творчий підхід до освіти та надаючи доступ до сучасних ресурсів, платформа EdWay стимулює освітян/-ок до постійного самовдосконалення та веде до високих досягнень у професійній сфері.

Дякуємо за відгуки і за те, що Ви з нами! Разом до ПЕРЕМОГИ!

З повагою

Команда EdWay