Edway
Відповідно до постанови КМУ № 800 З урахуванням професійного стандарту за професією «Вчитель»

Удосконалюємо професійну діяльність: розвиток креативності, критичного мислення та медіаграмотності

  • 20 Червень 2023, 08:41
  • Д. Дегтярьов
  • 562
None

У сучасному освітньому середовищі у вчителів і вчительок є потреба у розвитку здатності до креативності та критичного мислення, в оволодінні навичками медіаграмотності. 

Підвищення кваліфікації в цьому напрямку надає вчительству унікальну можливість розкрити свій потенціал у креативному мисленні, застосовувати новаторські підходи та методики, що сприятимуть стимулюванню творчості у навчальному процесі. Це дасть змогу  освітянам / освітянкам виходити за межі традиційних підходів і розробляти непередбачувані й захопливі уроки, які зацікавлять учениць і учнів та спонукатимуть їх до активного навчання.

Крім того, програми спрямовані на розвиток аналітичного мислення — навчають критично оцінювати інформацію, проводити дослідження та аналізувати дані з різних джерел. Це допоможе вчительству бути більш об'єктивним у своїх оцінках і розуміти сутність проблеми або питання з різних точок зору. Аналітичне мислення також сприятиме розробленню імплементованих уроків, що базуються на доказах та логічному мисленні.

А ефективне використання різноманітних медіаінструментів і технологій для покращення навчального процесу сприятиме активній участі учениць і учнів у процесі навчання. 

Розширюйте горизонти своєї професії з надзвичайними програмами підвищення кваліфікації. Пропонуємо Вам добірку програм підвищення кваліфікації, представлених на EdWay різними суб'єктами  підвищення кваліфікації, які будуть доступні у червні–серпні, саме в цих напрямах.  

Ось деякі з них:

  • Креативність — шлях до педагогічного успіху — підвищення компетентності суб’єктів освітньої діяльності з питань розвитку креативності — https://edway.in.ua/uk/mpk/389/detail/ .
  • Креативність для креативних — активізації творчого потенціалу педагогів шляхом використання інтерактивних форм організації навчальної діяльності, розвитку креативності учасників освітнього процесу; підвищення компетентності суб’єктів освітньої діяльності з питань розвитку креативності — https://edway.in.ua/uk/mpk/436/detail/ .
  • Аналіз контенту медіа: засоби захисту від маніпуляцій — теоретичні та практичні засади аналізу медіаконтенту за видами і способами подання та методами захисту від маніпулятивного впливу медіа —  https://edway.in.ua/uk/mpk/512/detail/ .
  • Медіаосвіта та медіаграмотність як освітні категорії — теоретичні та практичні засади впровадження медіаосвіти в практику роботи закладів загальної середньої освіти — https://edway.in.ua/uk/mpk/511/detail/ .
  • Освітній інтенсив з медіаграмотності «Verify information» — розвивати критичне мислення в освітньому процесі, вміння аналізувати та використовувати інформацію — https://edway.in.ua/uk/mpk/442/detail/ .

Такі програми підвищення кваліфікації відкривають нові можливості для освітян, сприяючи розвитку їхньої креативності, критичного мислення та медіаграмотності. Вони допоможуть покращити якість освіти, створити стимулювальне та захопливе навчальне середовище й підготувати молоде покоління до викликів сучасного світу.

Перетворимо освітній процес на захопливу подорож у світ відкритості та інновацій!

Бажаємо Вам успіхів у професійному розвитку! 

Зростаємо разом з EdWay!