Edway
Відповідно до постанови КМУ № 800 З урахуванням професійного стандарту за професією «Вчитель»

Сучасний урок в Новій українській школі: як зробити освітній процес цікавішим і практико-орієнтованим

  • 21 Грудень 2022, 13:48
  • Л. Кубатко
  • 1310
None

Кожен і кожна шукають нові підходи, досліджують нові форми і методи організації уроку, як основної структурної одиниці освітнього процесу.  Для кожного вчителя та кожної вчительки залишається завжди відкритим запитання як зробити урок ще цікавішим для дітей, ще кориснішим, таким, щоб підвищити інтерес до пізнання більшого, запалюючи жагу до самовдосконалення та саморозвитку в учнівства.

Добираючи навчальні методи та технології й плануючи види навчальної діяльності учнівства на уроці, освітяни й освітянки орієнтуються на формування ключових компетентностей в учнівства, що визначені в концепції Нової української школи, та навичок майбутнього.

Ще у 2020 році Всесвітній економічний форум назвав 10 найважливіших навичок, що будуть затребуваними вже у 2025 році.

На перше місце виходить критичне мислення та розв’язання проблем, а також уперше названі такі навички як активне навчання (active learning), витривалість (resilience), стресостійкість (stress tolerance) та гнучкість (flexibility).

Якщо ж вас цікавлять різні погляди на питання підвищення якості й ефективності уроку, ви прагнете до самовдосконалення й підвищення викладацької майстерності, ми пропонуємо ознайомитися з тематичними програмами підвищення кваліфікації, що представлені на EdWay різними суб'єктами підвищення кваліфікації. Знайомтесь, вивчайте й обирайте: